header banner
Default

Kripto çöktü: Ethereum kurucusu artık milyarder değil!


Tüm dijital para birimlerinin fiyatlarını düşüren piyasa kargaşasından son etkilenen isim, Ethereum (ETH)’un kurucu ortağı Vitalik Buterin oldu. Buterin, Twitter’da yaptığı bir açıklamayla artık bir milyarder olmadığını söyledi. Tweet’e herhangi bir yorum eklemese de, 28 yaşındaki kurucunun geçen haftaki düşüşten etkilendiği oldukça açık.

Ethereum’un değeri yarı yarıya azaldı

Vitalik Buterin, 2014 yılında blok zinciri ağını kurdu. Ethereum, Kasım 2021’de 4 bin 864 dolara ulaşarak en yüksek seviyedeydi. Buterin’in net varlığı bu tarihte, 2 milyar dolara yaklaştı. Buterin’in Ethereum dahil, sahip olduğu kripto paraların değerinin ise 23 milyar dolara çıktığı iddia ediliyordu. Ancak kripto para dünyasındaki düşüş, Buterin’in varlıklarını da etkiledi. Haftalardır düşen Ethereum’un değeri, geçen yılın sonlarından bu zamana kadar yarı yarıya azaldı.

Bir yıl önce 10 bin liralık Ethereum alsanız kazancınız ne olurdu?

Bir yıl önce 10 bin liralık Ethereum satın alsaydık, günümüz itibariyle kazancımız ne kadar olurdu? İşte ayrıntılar...

Buterin, Cuma günü Twitter’dan yaptığı paylaşımlar artık bir kripto milyarderi olmadığını yazdı. Bunu, dünyanın en zenginleri listesinin başında yer alan Elon Musk ve Jeff Bezos gibi diğer milyarderlerle ilgili bir Tweet’e yanıt verirken açıkladı.

(btw btw I'm not a billionaire anymore)


— vitalik.eth (@VitalikButerin) May 20, 2022

Kurucu, milyarderler Elon Musk ve Jeff Bezos’u Twitter’da kendilerine hitap eden insanlara yanıt verme eğiliminden dolayı överken, servetinin küçüldüğünü görme konusunu da gündeme getirdi. Ancak Buterin, büyük isimlerin ‘doğrudan halkla konuşma’ erdeminin bu zamanlarda daha az alakalı olduğundan şikayet etti.

https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2022/05/Kriptonun-cokusu-Ethereum-kurucusu-artik-milyarder-degil.webp

TerraUSD ve Luna, geçtiğimiz hafta dikkat çekici şekilde düştü. Birkaç gün içinde ise piyasadan tahmini 40 milyar doları sildi. Bitcoin’den sonra piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ether, son altı ayda değerinin neredeyse yarısını kaybetti.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Sources


Article information

Author: Keith Peters

Last Updated: 1699799282

Views: 875

Rating: 4.1 / 5 (69 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Keith Peters

Birthday: 1959-09-09

Address: 2741 Hunt Heights, Lake Diana, NM 02422

Phone: +4456235619634547

Job: Article Writer

Hobby: Fishing, Cycling, Skateboarding, Playing Chess, Traveling, Juggling, Poker

Introduction: My name is Keith Peters, I am a exquisite, unwavering, lively, important, Adventurous, risk-taking, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.