header banner
Default

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimlerine doğru: Kripto para birimi ile ilgili tutumları


Amerikalılar, 2024'ün sonlarında bir sonraki başkanlarını seçmek için oy kullanmaya gidecek. Bu dört yıllık sürenin, bir sonraki kripto boğa koşusu üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Seçimler 5 Kasım 2024'te açılacak olmasına rağmen, birçok Amerikan politikacısı ülkenin en üst düzey görevi için Başkan Joe Biden'a meydan okuma niyetini belirtti.

Mevcut Biden yönetimi, kripto paralara karşı giderek daha fazla karşıt tutum alıyor gibi görünüyor. Öte yandan eski başkan Donald Trump, tekrar başkanlığa aday olduğunu duyurarak yeniden bir rekabetin zeminini hazırlıyor. Diğerleri ise Demokrat ve Cumhuriyetçi başkan adaylıklarını taşımayı hedefliyor.

Joe Biden: Temel bir değer yok - Demokrat

VIDEO: 🥊 KRİPTO PARALARDA BU HAFTA; 🚨 ABD SEÇİMLERİ VE TÜFE 🚔
Beste Naz Süllü

Amerika Birleşik Devletleri'nin mevcut başkanı Joe Biden, 25 Nisan'da yeniden seçim kampanyasını başlattı ve şu anda Demokratların başkan adayı olma ihtimali en yüksek kişi.

Biden'ın kriptoya bakış açısını en iyi şekilde, 1950'den beri ilk kez bir kripto bölümü içeren 2023 Ekonomik Raporu özetliyor.

Bu bölüm, Kripto varlıkların algılanan cazibesini çürütmeyi hedefliyordu. Kripto paraların abartlan faydaları sağlamadığını ve birçoğunun temel bir değeri olmadığını iddia etti.

Biden, kripto paralardaki vergi boşluklarına ve Cumhuriyetçilerle yapılan bir borç tavanı anlaşmasına karşı çıktı. Biden bu anlaşmanın zengin vergi hilekarları ve kripto yatırımcılarını koruduğunu iddia etti.

We don’t have to guess what MAGA House Republicans value. They’re telling us. pic.twitter.com/BM6JGMEFeq

— President Biden (@POTUS) May 9, 2023

Mart 2022'deki yürütme emri, kripto paralar için ilk çerçeveyi oluşturdu. Kripto madencilik elektrik kullanımına yüzde 30 vergi uygulanmasını, sermaye kazanç vergilerini ikiye katlamayı ve kripto para yıkama işlemlerini sıkı bir şekilde denetlemeyi talep etti.

Donald Trump: Bitcoin hayranı değilim - Cumhuriyetçi

VIDEO: 🥊 KRİPTO PARALARDA BU HAFTA; 🚨 ABD SEÇİMLERİ VE TÜFE 🚔
Beste Naz Süllü

Eski başkan ve NFT satıcısı Trump, 15 Kasım 2022'de tekrar seçilmek için aday olduğunu duyurdu. Mevcut anketlere göre, Cumhuriyetçi aday olması bekleniyor.

Trump, kripto paraların sahte olabileceğini ve bir felaket beklediğini söyledi. Bitcoin'in (BTC) sadece bir dolandırıcılık gibi göründüğünü söyledi ve çünkü dolarla rekabet eden başka bir para birimi olduğunu söyledi.

2019 Temmuz'unda başkan olarak, Trump, Bitcoin ve diğer kripto paraların hayranı olmadığını ve piyasa değerlerinin havada olduğunu iddia etti.

I am not a fan of Bitcoin and other Cryptocurrencies, which are not money, and whose value is highly volatile and based on thin air. Unregulated Crypto Assets can facilitate unlawful behavior, including drug trade and other illegal activity....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 12, 2019

Başkanlığı sırasında Trump, finansal suçlarda kripto para kullanımını hedefledi.

Ancak, kripto para kullanıcıları için faydalı olabilecek bir sermaye kazanç vergisi indirimini düşündü. Trump yönetim yetkilileri de dağıtılmış defter teknolojisinin, hükümet operasyonlarına fayda sağlayabilecek ve ülkenin siber güvenlik savunmalarını güçlendirebilecek bir teknoloji olduğunu bir zamanlar dile getirdi.

Ron DeSantis: Bitcoin yapma hakkınız var  - Cumhuriyetçi

VIDEO: ABD'de Seçimler Kızışıyor: Trump Tüm Suçlamalara Rağmen Rakiplerine Fark Atıyor - TGRT Haber
TGRT Haber TV

Ron DeSantis, Twitter'da 24 Mayıs'taki başkanlık adaylığı duyurusunda Bitcoin'i koruyacağını söyledi. Florida valisinin duyurusundan önce yapılan anketler, Trump'ın ardından ikinci favori aday olarak gösteriyor.

Twitter Space kampanyasının açılışında, DeSantis Bitcoin yapma hakkınız var dedi ve Bitcoin gibi şeyler yapma yeteneğini koruyacağını belirtti.

Kongre'yi hedef aldı, kripto paraları hiç ele almadığını iddia etti ve düzenleyicilerin insanların bu alanda faaliyet göstermesini engellediğini belirtti.

Will you require any presidential candidate to support your right to #Bitcoin before they can earn your vote?

— Michael Saylor⚡️ (@saylor) May 27, 2023

Florida'daki 2022-2023 bütçe teklifinde, hükümetin işletmelerin devlet ücretlerini kripto paralarla ödemesine izin vermesi önerildi.

DeSantis, daha çok bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) karşıtı figür olarak biliniyor.

Florida'da federal bir CBDC'nin para olarak kullanılmasını yasaklayan ve yabancı CBDC'lerin kullanılmasını yasaklayan yasaları geçirdi. Federal Reserve'nin FedNow 24/7 anlık ödeme sistemi hakkında da protesto etti, bunun bir CBDC öncüsü olduğunu iddia etti.

Vivek Ramaswamy: Bitcoin bir menkul kıymet olarak düzenlenmemelidir - Cumhuriyetçi

VIDEO: ABD seçim sistemi nasıl işliyor? (ABD Seçimleri)
NTV

İlaç firmasının kurucusu Vivek Ramaswamy de kripto yanlısı bir duruş sergilediğinin sinyallerini verdi ancak Cumhuriyetçi adaylık için uzak bir ihtimal olarak görülüyor.

Mayıs ayı ortasında Ramaswamy Bitcoin bir menkul kıymet olarak düzenlenmemeli şeklinde bir tweet attı. Bitcoin 2023 konferansında, kampanya bağışlarını Bitcoin olarak kabul edeceğini açıkladı.

Konferansta, Ramaswamy, Bitcoin'in bir güvenlik olarak düşünülmemesi gerektiğini tekrar teyit etti ve bunu böyle tutmamız gerekiyor dedi.

Competition breeds innovation. Bitcoin should not be regulated as a security. Will explain more at the @TheBitcoinConf on Saturday. @Bitcoin #Bitcoin #Bitcoin2023 pic.twitter.com/CtMPxIwsMR

— Vivek Ramaswamy (@VivekGRamaswamy) May 17, 2023

İlginizi çekebilir: Beyaz Saray, DLT standartlarını belirliyor

Bitcoin'in miktarı sınırlıdır, ihraççısı yoktur. Mevcut menkul kıymetler yasaları kapsamında asla bir menkul kıymet olarak değerlendirilmemeliydi, dedi.

Robert F. Kennedy Jr.: Büyük bir inovasyon motoru - Demokrat

VIDEO: ABD'de 2024 Başkanlık Seçimi Heyecanı Devam Ediyor
BloombergHT

Robert F. Kennedy Jr'ın Demokratlar tarafından başkanlığa aday gösterilmesi pek olası görülmüyor ancak kendisi kripto yanlısı tutumunun sinyallerini verdi.

Mayıs ayının başlarında, Bitcoin 2023 konferansında yaptığı bir konuşmada kripto teknolojilerinin büyük bir inovasyon motoru olduğunu söyledi. Bitcoin'i demokrasi ve özgürlüğün sembolü olarak nitelendirdi.

Robert F. Kennedy Jr.  kampanya bağışları için BTC kabul ediyor. Ramaswamy'yi birkaç gün farkla geride bırakarak bunu yapan ilk başkan adayı oldu.

Cryptocurrencies, led by bitcoin, along with other crypto technologies are a major innovation engine. It is a mistake for the U.S. government to hobble the industry and drive innovation elsewhere. Biden’s proposed 30% tax on cryptocurrency mining is a bad idea.

— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) May 3, 2023

Kennedy, Biden'ın önerdiği yüzde 30 kripto madencisi enerji vergisini kötü bir fikir olarak nitelendirdi. CBDC'lere hükümetin gücünü büyük ölçüde artırdıkları için karşı çıktı. Benzer bir nedenle Fed'in FedNow sistemine de karşı çıkıyor.

Sources


Article information

Author: Eric Gregory

Last Updated: 1698719522

Views: 633

Rating: 3.8 / 5 (57 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eric Gregory

Birthday: 1951-08-04

Address: 9674 Ball Circle Apt. 190, South Laura, AL 35323

Phone: +3716498726375700

Job: Sales Representative

Hobby: Arduino, Meditation, Sailing, Raspberry Pi, Origami, Archery, Scuba Diving

Introduction: My name is Eric Gregory, I am a dedicated, spirited, priceless, important, Precious, valuable, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.