header banner
Default

Shiba Inu Ripple: Which Cryptocurrency is a Slimmere Investment?


Twee vooraanstaande cryptocurrencies die momenteel de aandacht trekken, zijn Ripple (XRP) en Shiba Inu (SHIB). Beide munten staan bekend om hun aanzienlijke populariteit en kennen periodes van zowel spectaculaire groei als aanzienlijke terugval. Maar wat is de onderliggende functionaliteit van deze netwerken, wat onderscheidt ze van elkaar, en welke van de twee biedt een betere investeringsmogelijkheid?

On chain vergelijking XRP en SHIB

XRP en Shiba Inu (SHIB) zijn twee cryptovaluta’s met sterk uiteenlopende doeleinden en doelgroepen. Ripple’s XRP is ontworpen als een efficiënt betalingsmechanisme en geniet vooral populariteit onder institutionele gebruikers voor snelle en kosteneffectieve internationale overboekingen. Aan de andere kant is Shiba Inu een zogenaamde ‘memecoin’, gedreven door een hechte en actieve online community.

Beide valuta’s hebben hun ups en downs gekend. Enkele weken geleden bijvoorbeeld, bereikte XRP een hoogtepunt van meer dan $0,90 na een gedeeltelijke overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Momenteel ligt de Ripple koers echter weer rond de $0,50. SHIB noteerde voorafgaand aan de lancering van Shibarium op ongeveer $0,000011 en staat nu net iets onder de $0,000008.

Een vergelijkende analyse van diverse metrieken geeft interessante inzichten in hoe deze twee projecten zich tot elkaar verhouden:

  • Marktwaarde: XRP heeft een ongeveer vijf keer grotere marktkapitalisatie dan Shiba Inu, met een totale waarde van $4,6 miljard voor SHIB.
  • Community betrokkenheid: Shiba Inu overtreft XRP aanzienlijk op dit gebied, met ongeveer 3,7 miljoen volgers ten opzichte van XRP’s 382.000 volgers.
  • Dagelijks handelsvolume: XRP neemt de leiding met een dagelijks handelsvolume van meer dan een miljard dollar, terwijl het Shiba Inu-netwerk ongeveer $130 miljoen noteert.

Shiba Inu profiteert enorm van een zeer toegewijde en actieve community, wat dikwijls de drijvende kracht is achter de volatiliteit van de munt. Positieve ontwikkelingen kunnen een aanzienlijke prijsstijging teweegbrengen. Dit brengt echter het risico met zich mee dat de prijshype de onderliggende fundamentele waarde van de munt overstijgt.

Aan de andere kant heeft XRP, ondanks een kleiner aantal volgers op sociale media, een aanzienlijk hoger dagelijks handelsvolume. Dit suggereert een sterke institutionele interesse en zorgt voor relatieve liquiditeit in de markt. Het institutionele gebruik, vaak in grote volumes, stimuleert op zijn beurt de vraag naar de munt, wat bijdraagt aan een hoge marktkapitalisatie.

Toekomstperspectieven en Ontwikkelingen

De solide fundamenten van XRP, versterkt door institutioneel gebruik, maken veel investeerders optimistisch over de toekomst van het project. Aan de andere kant is Shiba Inu niet stil blijven staan; het project is dynamisch en voortdurend in ontwikkeling. De recente introductie van Shibarium, een layer-2 protocol, belooft het netwerk te optimaliseren door het aanbieden van snellere en kostenefficiëntere transacties. Verder kunnen gebruikers nieuwe functionaliteiten zoals NFT’s en andere geavanceerde features in de nabije toekomst verwachten.

Investeerders speculeren dat deze voortdurende ontwikkelingen een substantiële impuls kunnen geven aan de waarde van SHIB. Wat eens begon als een memecoin, lijkt langzamerhand te transformeren tot een serieuze speler, zelfs in de competitieve wereld van smart contract platforms zoals Ethereum (ETH) en Cardano (ADA).

Conclusie

Kortom, terwijl XRP een gevestigde waarde met institutionele steun blijft, is Shiba Inu een rijzende ster met een groeiend ecosysteem en betrokken community. Beide hebben hun eigen unieke verkoopargumenten en risico’s, maar ze bieden verschillende, interessante mogelijkheden voor investeerders.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP, SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Mr. Christian Rose

Last Updated: 1699453562

Views: 898

Rating: 3.7 / 5 (43 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. Christian Rose

Birthday: 1911-01-08

Address: 923 Sarah Heights, Wilsonmouth, SC 38688

Phone: +3996779288166182

Job: Radio DJ

Hobby: Web Development, Cycling, Cycling, Quilting, Rock Climbing, Running, Mountain Climbing

Introduction: My name is Mr. Christian Rose, I am a risk-taking, irreplaceable, resolved, multicolored, important, strong-willed, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.